Ιστορία μιας νεκρής πριγκήπισσας
When: Όλο το χρόνο εκτός εθνικών εορτών
Languages: Τσεχικά, Ολλανδικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Σερβικά, Σλοβάκικα, Ισπανικά, Φινλανδικά, Σουηδικά, Τουρκικά,
Duration: 8-10 ώρες από το σημείο αναχώρησης
Meeting Point: Ηράκλειο, πλατεία Ελευθερίας, ή κατόπιν συνεννόησης παραλαβή και επιστροφή από το ξενοδοχείο σας στο Ηράκλειο ή αν βρίσκεστε στο Ρέθυμνο, στην πλατεία 4 Μαρτύρων
Dress Code: Απλή [Casual], καπέλο και καλά παπούτσια για περπάτημα
Including: Τις υπηρεσίες ενός επίσημου επαγγελματία ξεναγού και του ανασκαφέα της Ελεύθερνας, γεύμα, κόστη εισόδου και παρουσιάσεις καθώς και εμφιαλωμένο νερό
Food: Ναι
Walking difficulty: Εύκολος παρά τα μερικά χιλιόμετρα πορείας
Rest rooms/WC: Ναι
Αυτό το πολυδιάστατο πρόγραμμα συνδυάζει μια πεζοπορική ξενάγηση της αρχαίας πόλης της Ελεύθερνας με επισκέψεις σε ένα εργοστάσιο κατασκευής τυριού, ένα χωριό κεραμοποιών και ένα ελαιοτριβείο. Επιπρόσθετα θα μάθουμε πώς να μαγειρεύουμε νόστιμα πιάτα της κρητικής κουζίνας.
Η μέρα μας ξεκινάει στο χωριό Σκουλούφια, όπου εξελίσσεται η κατασκευή τυριού. Αργότερα θα συνεχίσουμε για τα Ελεύθερνα όπου θα ακονίσουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες σε τοπική ταβέρνα ετοιμάζοντας «γεμιστά» (λαχανικά γεμισμένα), ντάκο» (τη συχνά αποκαλούμενη Ελληνική bruschetta) και τζατζίκι. Ενώ το φαγητό είναι στο φούρνο, θα μας προσφερθεί μια ιδιωτική ξενάγηση της αρχαίας πόλης της Ελεύθερνας από έναν από τους ανασκαφείς της, το βοηθό αρχαιολόγο του Νικόλαου Σταμπολίδη (Καθηγητή Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης). Επιστρέφοντας στην ταβέρνα θα απολαύσουμε το φαγητό που ετοιμάσαμε νωρίτερα. Αργότερα το απόγευμα φθάνουμε στο χωριό Μαργαρίτες, όπου ο επικεφαλής κεραμοποιός Γιώργος Δαλαμβέλλας θα μας δείξει τις ικανότητες του. Η τελευταία μας στάση θα είναι το χωριό του Μελιδονίου, όπου θα δούμε ελαιοτριβεία παλιά και νέα, θα μάθουμε για την παρασκευή ελαιολάδου από τους ειδικούς και θα δοκιμάσουμε τα τοπικά προϊόντα μαζί με φρέσκο ψωμί.