AΓΡΟΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΟΡΟΣ ΙΔΗ: Κρασί, Ελιές, Τυρί και ένα ιστορικό χωριό
When: Καθημερινά, ολόκληρο το χρόνο
Languages: Τσεχικά, Ολλανδικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Σερβικά, Σλοβάκικα, Ισπανικά, Φινλανδικά, Σουηδικά, Τουρκικά,
Duration: Περίπου 9 ώρες από το σημείο της αναχώρησης στο Ηράκλειο
Meeting Point: Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ή κατόπιν συνεννόησης παραλαβή και επιστροφή από το ξενοδοχείο σας στο Ηράκλειο
Dress Code: Απλή [Casual], καπέλο, καλά παπούτσια για περπάτημα
Including: Τις υπηρεσίες ενός επίσημου επαγγελματία ξεναγού, κόστη εισόδου, γεύμα και εμφιαλωμένο νερό
Food: Ναι
Walking difficulty: Εύκολος συνιστώμενη εκδρομή για όλους
Rest rooms/WC: Ναι
Το μοναδικό αυτό πρόγραμμα εστιάζεται στην κρητική εξοχή στα νότια και δυτικά του Ηρακλείου: το μεταβαλλόμενο τοπίο της, την παραγωγή κρασιού και ελαιολάδου καθώς και την κατασκευή τυριού. Θα επισκεφθούμε το οινοποιείο Αλεξάκης, οικογενειακής ιδιοκτησίας και διαχείρισης, το μεγαλύτερο ιδιόκτητο οινοποιείο στο νησί, όπου θα απολαύσουμε μία ξενάγηση στους χώρους παραγωγής και εμφιάλωσης και θα δοκιμάσουμε βραβευμένα κρασιά ποιότητας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το διπλανό χωριό, τα Καλέσα όπου θα μάθουμε για τις ελιές και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Από εδώ θα συνεχίσουμε προς τα δυτικά στα ιστορικά Ανώγεια τα οποία βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του όρους Ίδη, όπου οι κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν την παραδοσιακή κρητική ενδυμασία και να προσφέρουν τη θερμή τους φιλοξενία στους επισκέπτες τους. Μετά από το γεύμα εξαιρετικού Aνωγειανού αρνιού θα συνεχίσουμε στο ορεινό δρόμο προς την καρδιά της Ίδης για να συναντήσουμε τους βοσκούς, στις κατοικίες – μιτάτο και να συμμετάσχουμε στην παρασκευή τυριού με τον παλιό ορεινό τρόπο.