Πως να γίνετε ένας Έλληνας μάγειρας
When: Ολόκληρο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων εθνικών εορτών και ελληνικών επίσημων αργιών
Languages: Τσεχικά, Ολλανδικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ελληνικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Σερβικά, Σλοβάκικα, Ισπανικά, Φινλανδικά, Σουηδικά, Τουρκικά,
Duration: Οκτώ ώρες
Meeting Point: Ηράκλειο: Πλατεία Ελευθερίας, ή κατόπιν συνεννόησης παραλαβή και επιστροφή από το ξενοδοχείο σας.
Dress Code: Απλή [Casual]. Άνετα παπούτσια περπατήματος, αντηλιακό.
Including: Πλήρεις υπηρεσίες ενός επίσημου επαγγελματία ξεναγού, κόστη εισόδου, πλήρες γεύμα και εμφιαλωμένο νερό
Food: Ναι
Walking difficulty: Εύκολος
Rest rooms/WC: Ναι
Ξεκινάμε την εκδρομή μας με μια επίσκεψη στο οινοποιείο της οικογένειας Αλεξάκη, όπου θα γίνει ξενάγηση, σε συνδυασμό με δοκιμή κρασιού. Έπειτα συνεχίζουμε για το χωριό Καλέσα, όπου θα δούμε τις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου, και θα έχουμε τη δυνατότητα μίας σύντομης βόλτας στον ελαιώνα. Θα μάθουμε τα πάντα για το αγνό παρθένο ελαιόλαδο! Ο Αρόλιθος είναι 11 χλμ. από το Ηράκλειο. Στην ουσία είναι ένα ξενοδοχείο που λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο, που όμως είναι χτισμένο στη μορφή ενός κρητικού χωριού, γεμάτο με στενά σοκάκια και πολλά καταστήματα χειροτεχνίας. Διαθέτει επίσης εξαιρετική κουζίνα. Η εκδρομή αυτή συνδυάζει μαγειρική και χειροτεχνία με ένα υπέροχο γεύμα. Θα φτιάξετε ψωμί μαζί με τις ντόπιες γυναίκες χρησιμοποιώντας τοπικές συνταγές και θα κατασκευάσετε το δικό σας κομπολόι. Επιπλέον θα μάθετε πώς να «παίζετε τις χάντρες σας» ενώ έχετε στεναχώρια. Τέλος, οι συνταγές του γεύματος θα γίνουν δικές σας για να τις μαγειρέψετε.